Instalatie detectie si alarmare incendiu


O componenta importanta, a sistemelor pentru stins incendii cu gaz inert, este instalatia pentru detectie, alarmare si comanda deversare agent de stingere. Ca sa poata fi deversat, agentul de stingere, trebuie sa primeasca o comanda de la un echipament de detectie. Toate echipamentele care fac parte din instalatia pentru detectie, alarmare si comanda stingere a incendiilor trebuie sa fie certificate in conformitate cu normativele in vigoare.

Instalatie automata detectie si alarmare incendii

Detectia comanda stingerea


Timpul in care se face interventia pentru limitarea si stingerea unui incendiu trebuie sa fie cat mai scurt. Pentru a scurta acest timp, astfel incat factorii de decizie sa inervina rapid, detectia si alarmarea sunt estentiale. Instalatiile pentru detectie si alarmare sunt special concepute pentru a detecta un incendiu inca din faza incipienta si pentru a alarma/avertiza persoanele aflate in apropiere. Instalatiile pentru detectie si alarmare pot avea multiple configuratii, acestea fiind stabilite in funtie de tipul obiectivului protejat si destinatia sa.

 

In cazul instalatiilor pentru detectie, alarmare in caz de incendiu, instalatii care gestioneaza si comanda de interventie automata a unei instalatii pentru stingere incendii cu anumite substante, vor fi indeplinite anumite conditii de siguranta, atat pentru utilizatori cat si pentru evitarea situatiilor in care deversarea s-ar putea face inutil sau accidental.

 

Detectia poate fi facuta prin detectori (senzori) de fum, fum si temperatura, flacara, sau senzori de detectie prin aspiratie. Alarmarea si alertarea se poate face prin semnale acustice si optice sau alte posibilitati oferite de echipamente dedicate. In cazul instalatiilor pentru detectie si stingere incendii sunt prevazute butoane dedicate care pot fi actionate pentru deversarea agentului de stingere. Adoptarea si stabilirea tipului de detectori tine cont de tipul incintei protejate, de destinatia sa, dar si de volumul respectiv suprafata incintei.

 


Instalatie automata detectie si alarmare incendii
Instalatie detectie si alarmare incendiu

 

 

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Instalatie detectie si alarmare incendiu

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.