Detectie si stingere incendiu panouri electrice


Incendiile, provocate de instalatiile electrice, au o pondere ridicata fata de celelalte situatii care pot genera incendii. Este bine cunoscut faptul ca incendiile, in ansamblu, provoaca sau pot provoca intreruperi ale procesului de productie si pierderi materiale considerabile, totale sau partiale si uneori pot conduce la pierderi de vieti omenesti, acesta fiind cel mai mare risc.

In general, panourile electrice sunt amplasate in interiorul cladirilor, halelor de productie sau in apropierea unor instalatii sau utilaje alimentate cu ajutorul acestora. 

Amplasarea tablourilor electrice faciliteaza extinderea unui incendiu destul de rapid, mai ales daca detectia si stingerea nu se face in faza incipienta.

In cazul tablourilor / panourilor electrice, datorita faptul ca sunt in majoritatea timpului inchise, observarea unui inceput de incendiu, se face, de cele mai multe ori, cand este prea tarziu, iar o eventuala interventie pentru stingere este dificila, datorita riscurilor asociate. Stingerea incenidiului la panoul electric se face in cel mai eficient mod cu Dioxid de Carbon, acest gaz neafectand componentele interioare ale tabloului.

Instalatii stins incendii la panouri electrice

Protecție la incendiu pentru panouri electrice


Instalatiile automate pentru detectie si stingere incendii au o contributie importanta in evitarea acestor situatii, intervenind automat, in cel mai scurt timp, in cazul aparitiei unui incendiu, prin suprimarea acestuia, si in functie de configuratia sistemului pentru stins incendii, avertizeaza personalul operator imediat.

Aceasta facilitate, oferita de implementarea sistemelor automate pentru stins incendii la tablourile electrice, contribuie la detectia si stingerea unui eventual incendiu in cel mai scurt timp, reducand sau anuland pagubele produse, procesul de productie putand fi reluat rapid.

Instalatiile propuse de noi, pot fi configurate in mai multe variante, in functie de cerintele beneficiarului, putand fi adoptate pentru diverse dimensiuni sau configuratii ale tablourilor electrice. Sistemele pot fi cu declansare automata, manuala sau combinata, putand oferi semnal pentru avertizare si localizare in caz de descarcare sau detectie incendiu.

Aceste instalatii sunt in conformitate cu cele mai exigente certificari recunoscute la nivel European fiind acoperite si de legislatia din Romania. Certificarile sistemului, precum UL si FM, fac sistemul acceptat si de cei mai exigenti asiguratori.


  • Instalare ușoară / flexibilă

  • Suprimare rapidă și eficientă

  • Fără electricitate sau piese mobile

  • Deosebit de economic


Instalatii stins incendii la panouri electrice
Detectie si stingere incendiu panouri electrice

Stingere incendiu panouri electrice

 Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii la panouri electrice și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Detectie si stingere incendiu panouri electrice

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.