Instalatie stins incendii masini CNC


In industrie, in departamentele de productie sunt utilizate pentru prelucrarile materialelor, masinile unelte de tip CNC. Aceste masini au o cerinta de utilizare tot mai mare, in conditiile cresterii exigentei privind calitatea prelucrarilor necesare, dar si datorata fiabilitatii lor si avantajelor generate de cresterea productivitatii.

Pe masura ce tehnologia avanseaza, masinile de tip CNC devin tot mai complexe si costisitoare impunandu-se atat protectia lor cat si protectia zonei in care sunt amplasate. Datorita proceselor tehnologice care pot genera aprinderea materialelor prelucrate sau aprinderea uleiurilor de racire din interiorul masinii se impune adoptarea sistemelor de protectie la incendiu.

Riscul generat de aparitia unui incendiu in interiorul masinii de prelucrat nu se limiteaza doar la masina in sine ci si la zona in care este amplasata aceasta prin extindere sa, culminand cu riscul pentru viata personalului operator sau oprirea completa a procesului de productie. Toate aceste riscuri pot fi reduse sau eliminate prin protejarea masinii cu un sistem de stingere incendii. 

Instalatie stins incendii la masini CNC

Sistem automat stingere incendii masini CNC


Sistemul pentru stins incendii este dimensionat in functie de configuratia masinii de tip CNC pentru care se doreste protectie, este complet automat si nu necesita conectare la reteaua de energie electrica. Detectia unui incendiu se face printr-un tub presurizat care este reactiv la caldura degajata de incendiu.

Deformarea (spargerea) tubului presurizat declaseaza deschiderea supapei in mod automat, agentul de stingere descarcandu-se in zona protejata prin duza / duzele amplasate in zona de risc. Cel mai utilizat si eficient agent de stingere pentru astfel de situatii este dioxidul de carbon.

  • Instalare ușoară / flexibilă

  • Suprimare rapidă și eficientă

  • Deosebit de fiabil: fără electricitate sau părți mobile

  • Deosebit de economic


Instalatie stins incendii la masini CNC
Instalatie stins incendii masini CNC

 Stingere incendiu pentru mașini CNC

Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii pentru mașini CNC și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Instalatie stins incendii masini CNC

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.