Stingere incendii cu dioxid de carbon


Dioxidul de Carbon este un gaz extrem de eficient in privinta utilizarii lui ca agent de stingere. Fiind un gaz neconductiv electric, care nu lasa reziduri sau urme remanente, este potrivit pentru a fi utilizat intr-o multitudine de aplicatii, in mod special acolo unde stingerea nu se poate face cu alti agenti de stingere, care ar degrada obiectivul protejat sau ar necesita curatare dupa deversare.

Stingerea incendiilor, se face, prin racirea zonei protejate si prin diminuarea procentului de oxigen din atmosfera, la un nivel, la care arderea nu poate fi intretinuta. Stingerea se poate face prin inundare totala, atunci cand incinta protejata este inchisa si se poate asigura etanseitatea ei, sau stingere locala, atunci cand obiectivul sau zona protejata nu pot fi inchise.

Utilizarea dioxidului de carbon, pentru incintele inchise, impune adoptarea de masuri sporite de siguranta, pentru persoane, intrucat, este un gaz asfixiant. Stingerea cu dioxid de carbon este reglementata, la nivel national, prin Normativ P118/2 dar si prin numeroase standarde nationale si internationale. 

Instalatie stins incendii cu Dioxid de Carbon

Instalatii de stingere incendii cu dioxid de carbon


Instalatiile pentru stins incendii, cu dioxid de carbon, pot fi configurate in functie de obiectivul protejat, avand in vedere cantitatea calculata, de gaz, necesara stingerii. Aceasta cantitate poate varia in functie de clasa de pericol la incendiu si destinatia incintei protejate.

In functie de obiectivul protejat, instalatiile pentru stins incendii cu dioxid de carbon pot fi automate sau manuale (interventie umana pentru declansarea stingerii).  Dioxidul de carbon necesar stingerii incendiilor, este stocat in recipiente / butelii de diverse capacitati.

Instalatiile pentru stins incendii cu dioxid de carbon sunt recomandate cu precadere mediului industrial, dar nu se limiteaza la acesta. Avand in vedere eficienta dioxidului de carbon la stingerea incendiilor din clasele A, B si C, adoptarea acestor sisteme se face mai ales pentru a proteja aparatura tehnica, electrica, electronica, dar si acolo unde in procesul de productie se utilizeaza substante combustibile. 

  • Avantajos economic
    Adoptarea sistemelor pentru stins incendii cu dioxid de carbon ofera avantaje pe termen lung, deoarece incarcarea sau reincarcarea cu agent de stingere se face la costuri reduse in Romania.

  • Cost redus pentru mentenanta
    Sistemul nu necesita mentenanta costisitoare. In cazul unei decarcari a agentului de stingere nu necesita inlocuiri de piese componente, reincarcarea buteliilor fiind rapida.

  • Durata lunga de viata
    Buteliile au o durata de viata de pana la 40 ani, fiind necesara efectuarea inspectiilor periodice la 10 ani, impuse prin legislatie. Dioxidul de carbon nu necesita neutralizare, costurile generate de descarcarea sa fiind reduse in comparatie cu alti agenti de stingere.


Instalatie stins incendii cu Dioxid de Carbon
Stingere incendii cu dioxid de carbon

 Stingere Stingere incendii CO2

 Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii cu CO2 și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Stingere incendii cu dioxid de carbon

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.