Detectie si stingere incendii pentru motoare de masini


Autovehiculele destinate transportului rutier de marfuri sau persoane, utilajele, masinile cu destinatii tehnice speciale, sunt supuse riscului de aparitie a incendiului.

In cele mai multe situatii, aparitia unui incendiu este generata de scurt circuit, insa aceasta nu este singura cauza, putand fi identificate diverse cauze care pot provoca incendii la autovehicule si utilaje de orice tip.

Este cunoscut faptul ca aparitia unui incendiu la autovehicul sau utilaj, poate provoca pagube iremediabile. Riscul major in cazul aparitiei unui incendiu la autovehicul este pentru persoanele aflate in interior, insa in functie de tipul vehiculului, pagubele se pot extinde la marfurile transportate sau locatia in care este utilizat / stationat acesta.

Studiile de specialitate au arătat ca in zona motorului apar cel mai frecvent incendiile. Personalul operator, persoanele transportate, marfurile transportate dar si integritatea autovehiculului sau a utilajului poate fi protejate prin implementarea unui sistem automat pentru stins incendii la motor.

Instalatia automata, pentru stins incendii, in compartimentul motorului, intervine rapid in cazul aparitiei unui incendiu, de cele mai multe ori inainte ca acesta sa fie observat, limitand astfel pagubele produse.

Instalatii stins incendii la motoare

Protecție la incendiu pentru motoare

Aparitia unui incendiu in compartimentul motorului este sesizata imediat de componentele dedicate ale instalatiei, astfel incat deversarea agentului de stingere se face rapid, suprimand incendiul, limitand sau anuland producerea pagubelor. Instalatia pentru stins incendii, este functionala atat in timpul stationarii vehiculului cat si in timpul utilizarii acestuia.

Principalele cauze care pot produce incendii la motoare:
 • Reziduuri de ulei sau scurgeri de combustibil;
 • Supraincalzirea motorului;
 • Scurt circuite;


  • Instalare rapidă și eficientă în interiorul compartimentelor motoarelor:
    Tubulatura flexibilă (tubul senzor) este ușor de instalat direct deasupra și/sau în jurul motorului – mai aproape de zonele unde ar putea începe un incendiu. Duzele de pulverizare a agentului de stingere sunt conectate la cilindrul cu agent de stingere amplasat cat mai aproape de zona protejata. Instalarea se face de personal tehnic, instruit de producatorul sistemului.


Instalatii stins incendii la motoare
Detectie si stingere incendii pentru motoare de masini

Stingere incendiu pentru motoare de mașini

Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii pentru motoare de mașini și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Detectie si stingere incendii pentru motoare de masini

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.