Stingere incendii hota bucătărie

 


Nu este o noutate faptul ca bucataria, locul amenajat pentru activitatile de gatire, trebuie sa confere siguranta alimentara prin respectarea exigentelor privind igiena dar si siguranta in privinta riscurilor asociate, generate de aparatura amplasata. Pericolul aparitiei unui incendiu este generat atat de sursa de caldura cat si de faptul ca cele mai multe alimente pot deveni sau sunt inflamabile in procesul de gatire.

In majoritatea bucatariilor, dar cu precadere in bucatariile restaurantelor, cantinelor, unitatilor de cazare sau a unitatilor de preparare a hranei in scopuri comerciale, deasupra aparaturii de gatit este amplasata aparatura pentru aspiratie (hote) care asigura absortia vaporilor generati in activitatea de gatire.

 

Instalatie stins incendii la hote bucatarie

Protecție la incendiu pentru bucătării


In timp, pe suprafata interioara a hotelor sau a tubulaturii de aspiratie se depune grasime rezultata din procesul de gatire. Aceasta depuneri genereaza riscul aparitiei unui incendiu. Aparitia unui incendiu poate aduce consecinte nedorite, fortand oprirea activitatilor si evacuarea persoanelor, insa daunele si pierderile provocate pot deveni grave din punct de vedere material, punand viata persoanelor in pericol.

Una din greselile cele mai intalnite la aparitia unui incendiu in zona bucatariilor este ca se incearca stingerea cu apa, o actiune foarte periculoasa care poate produce ranirea grava a celor implicati. Toate aceste riscuri pot fi reduse sau eliminate prin adoptarea sistemelor pentru stins incendii la bucatarie.

Sistemul pentru stins incendii la hote si aparatura de gatit, este proiectat sa functioneze automat si manual, protejand atat zona de gatire cat si hota si tubulatura de aspiratie. Sistemul are in componenta sa un tub presurizat, montat pe hota, in zona de aspiratie, acest tub numit si tub senzor, este reactiv la caldura generata de un incendiu.

In momentul spargerii, pierderea brusca a presiunii interioare permite deschiderea supapei recipientului cu agent de stingere, agentul de stingere special conceput pentru stingerea incendiilor generate in zona de gatire (clasa K) se elibereaza prin duze spre suprafetele afectate. 

Instalatia pentru stins incendii poate fi configurata in mai multe variante, in functie de aparatura de gatit si dimensiunile hotei. In unele situatii, atunci cand hota / hotele au o suprafata de aspiratie mai mare, sau aparatura de gatit este complexa, avand multiple surse de risc, implementarea unui singur sistem nu este suficienta. Solutia tehnica potrivita va fi adoptata in urma unei analize. 


  • Instalare ușoară / flexibilă

  • Stingere rapidă și efiecientă

  • Deosebit de fiabil: fără electricitate sau părți mobile

  • Reduce chiar și cele mai critice riscuri la incendii în bucătărie

  • Sistem de stingere a incendiilor testat și certificat LPCB


Instalatie stins incendii la hote bucatarie
Stingere incendii hota bucătărie

Instalații Stingere Incendiu Bucătării

Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii pentru bucătării și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Stingere incendii hota bucătărie

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.