Incarcare agent stingere


Cat timp instalatia pentru stins incendii, este in functiune, agentul de stingere continut de butelii poate fi descarcat, datorita unor cauze precum activarea instalatiei de stins incendii de o situatie reala de incendiu, descarcare accidentala sau descarcare in timpul unor teste de functionare. Daca descarcarea se produce datorita unor neetanseitati, atunci butelia trebuie verificata pentru stabilirea cauzei care a condus la pierderea agentului de stingere.

Descarcarea agentului de stingere, se face si la inspectarea periodica a recipientelor - aceasta operatie fiind obligatorie. In cazul anumitor producatori de valve montate pe butelie, dupa declansare, este necesara inlocuirea anumitor componente sau inlocuirea valvelor. 

In situatia descarcarii recipientelor, pentru pastrarea instalatiei in functiune, se impune reincarcarea cu agentul de stingere specific. Reincarcarea se poate face doar in statii autorizate la presiunea sau cantitatea specificata pe cilindru. 

 

Incarcare agent stingere

Incarcare butelie cu agent de stingere


Preluarea buteliilor cu agent de stingere din instalatie se poate face doar de catre persoane autorizate, instruite, cu respectarea tuturor specificatiilor producatorului instalatiei. Manevrarea buteliilor incarcate cu agent de stingere trebuie facuta cu respectarea tuturor conditiilor de siguranta si protectia muncii. Transportul buteliilor se va face cu autovehicule si persoane autorizate si instruite in conditiile stabilite de lege. Remontarea buteliilor in instalatia din care au fost preluate se face cu respectarea tuturor specificatiilor producatorului echipamentelor si instalatiei, iar repunerea in functiune se face cu personal autorizat in conformitate cu cerintele normativelor in vigoare. La repunerea in functiune a instalatiei pentru stins incendii se vor efectua verificari si teste pentru confirmarea bunei functionari a instalatiei.

 

Tehnic Gaz detine statie autorizata, de incarcare a agentilor de stingere. Pentru incarcare este necesara ridicarea buteliilor din instalatie si transportarea lor in locatia statiei. 

 

In statiile Tehnic Gaz pot fi incarcati urmatorii agenti de stingere:

Dioxid de Carbon;

IG-541 - Amestec de stingere / inhibare cunoscut sub mai multe denumiri comerciale cum ar fi: inergen, inerex, arcomix, inertmix, etc;

IG-100 - Acest agent de stingere este azotul in proportie de 100%;

IG-55 - Amestec de gaz inert compus din 50% Argon si 50% Azot;

IG-01 - Este argonul in proportie de 100%;

 

Incarcarea acestor gaze se face sub atenta supraveghere a persoanelor autorizate si responsabile, la presiunea indicata de producatorul buteliilor si a accesoriilor instalate pe aceasta, tinand seama de factori care influenteaza cantitatea si presiunea gazului din butelie.