Stingerea incendiilor cu NOVEC


FK-5-1-12 este un fluid creat pentru stingerea incendiilor, cunoscut in mediul comercial si sub denumirea de NOVEC. Instalatiile pentru stins incendii cu FK-5-1-12 functioneaza in mod similar cu instalatiile pe gaze inerte, diferenta fiind data de tipul agentului de stingere si modalitatile sale de stocare si deversare.

Utilizarea agentului de stingere de tip FK-5-1-12 este prevazuta atat in Normativul P118 privind securitatea la incendii, cat si in standardele de specialitate. Cantitatea de fluid, necesara stingerii incendiilor, este calculata in functie de volumul incintei protejate si clasa sa de risc la incendiu. Fluidul de stingere FK-5-1-12 este stocat in recipiente / cilindri de capacitati adaptate pentru cantitatea reiesita din calcul. 

Instalatiile pentru stins incendii cu FK-5-1-12 sunt astfel concepute incat timpul pentru inundarea incintei protejate cu agentul de stingere si implicit stingerea unui incendiu, sa se faca sub 10 secunde din momentul deversarii. 

Stingere cu FK-5-1-12 (Agent cunoscut sub denumirea de NOVEC)

Protectie la incendiu


Fluidul FK-5-1-12 este recomandat de producatori pentru stingerea incendiilor generate de: materiale solide (Clasa A), lichide inflamabile (Clasa B), gaze (Clasa C). Fiind un fluid care nu lasa reziduri in urma deversarii, gazificandu-se in momentul destinderii prin duzele de inundare, in incinta protejata, adoptarea sa ca solutie pentru stins incendii este potrivita acolo unde nu se pot utiliza instalatii pentru stins incendii cu apa, spuma, sau alte substante care pot avea un efect degradant asupra obiectivului protejat.

Adoptarea fluidului FK-5-1-12 ca solutie pentru stingere, se face strict pentru incinte inchise, acolo unde se poate pastra o concentratie redusa a nivelului de oxigen dupa deversarea agentului de stingere. Calitatile sale de fluid care nu lasa reziduuri remanente in urma deversarii, fiind fara efecte asupra mediului, il face potrivit pentru a proteja la incendiu: depozite, arhive, biblioteci, camere de comanda si control unde sunt amplasate echipamente electrice si / sau electronice.

  • Fara reziduuri - nimic de curatat

  • Fara reactii chimice

  • Fara produse toxice

  • Sigur pentru om

  • Sigur pentru echipamente

  • Sigur pentru mediu


Stingere cu FK-5-1-12 (Agent cunoscut sub denumirea de NOVEC)
Stingerea incendiilor cu NOVEC

 Sistem gaze inerte Inerex

 Oferim soluții complete de protecție și stingere incendii cu gaze inerte Inerex și nu numai. Vă stăm la dispoziție oricărei întrebări utilizând formularul alăturat.

Completarea şi trimiterea formularului nu va implică financiar şi/sau contractual, scopul fiind stabilirea contactului.
Datele sunt expediate la adresa de e-mail office@tehnicgaz.ro, nefiind stocate în baza de date.
toate câmpurile sunt obligatorii

Stingerea incendiilor cu NOVEC

Cerere Informații

sunt de acord cu termenii și condițiile, politica GDPR.